Drop-in alla vardagar


DROP-IN STÄNGD TILLSVIDARE
För att minska risken för att sprida smitta kopplat till Coronaviruset kommer drop-in vara stängt tillsvidare. Önskar man komma på akuttid ringer man först mottagningen på 0346-45 40 00. Vid behov bokas sedan en akuttid.

MED ANLEDNING AV DET NYA CORONAVIRUSET
Om du har feber, hosta eller andningsbesvär och nyligen varit i ett land där smittspridning pågår eller haft kontakt med någon som har covid-19 ring 1177 för information om hur du ska söka vård. För att inte sprida en eventuell smitta vidare är det viktigt att du inte åker direkt till en vårdmottagning.

 

Välkommen till vår drop-in

(Tillfälligt stängd pga Covid-19)

Alla vardagar 08.00-11.00* och 13.00–16.00*.
(*Vid hög belastning kan drop-in mottagningen stänga tidigare än angiven tid)

Hit kan du komma med lättare akuta besvär utan tidsbokning. Här kan vi hjälpa dig med åkommor som infektioner i luftvägarna, akuta öronbesvär, halsont, urinvägsinfektioner, akuta sårskador eller allergiska reaktioner (ej utredning).

Psykisk ohälsa samt andra tillstånd som kräver längre utredning och undersökning hänvisar vi till vår tidsbokade mottagning. Detsamma gäller för förlängning av pågående sjukskrivning eller receptförnyelse.

Ingen tidsbokning

Du behöver inte boka tid, ta en nummerlapp och sitt ner i väntrummet. Du kommer att få träffa en sjuksköterska som gör en första bedömning av dina symtom. Därefter får du vid behov träffa en läkare eller annan medicinsk kompetens.
Alla patienter kallas in i turordning. Undantag kan vara små barn eller patienter med svåra akuta besvär som bröstsmärta eller andningsbesvär. Har du någon av dessa besvär, var snäll och säg till personalen i receptionen.

När behöver jag boka tid?

Vänligen boka tid för besvär du haft i mer än 2 veckor, besvär som kan behöva utredning, t.ex. huvudvärk, magbesvär, yrsel, allergi m.m. samt ärenden som gäller receptförnyelse, sjukskrivning och andra intyg. Då har vi möjlighet att boka in en längre tid för ditt besök.Öppettider

Vårdcentralen

Mån-Fre: 08:00-18:00

Lunchstängt: 12:00-13:00

Drop-In

Mån-Fre: 08:00-11:00 & 13:00-16:00

BVC - Öppen mottagning

Mån: 13:00-14:30